Wip Vernooij Director / Storyboard Artist / Animator

Vanaf 16 februari draait de vrolijke 3D animatiefilm 2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten, in de Nederlandse bioscopen. De film is een feest voor het hele gezin en de allerkleinsten. De film is naar een idee van Jan Smit en is gebaseerd op de populaire tekenfilmpjes met liedjes, boeken met cd’s, een dvd en een theatervoorstelling. Alle liedjes in de film zijn geschreven en geproduceerd door Jan Smit & Edwin De Groot.

Als voorloper van de film komt op 5 november de soundtrack uit. Het 2 Kleine Kleutertjes ‘Een Dag Om Nooit Te Vergeten’ Songbook is vanaf morgen overal te bestellen. Daarnaast is de soundtrack ook gelijk beschikbaar op alle streaming-platformen.

Liedjes & stemmen

De stemmencast van de familiefilm 2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten bestaat naast Jan Smit uit een aantal groten namen. Chantal Janzen speelt mama, Waylon mocht de stem van Oom Bob inspreken, Simone Kleinsma is te zien als Oma, Ronnie Flex is Hap De Geit, Saar van Aken speelt Anna & Skip Migchelsen speelt Joey. Pippa wordt vertolkt door Jan’s dochter Emma Smit.Frenky-Dean Stjeward is te zien als Jayden en Manou Jue Cardoso als Bo! Daarnaast is de cast ook te horen op de soundtrack!

Het verhaal

Anna (5) en Joey (4) zijn binnenkort niet meer de enige kindjes in het gezin, er komt een baby’tje bij! Op de dag van de bevalling worden ze door hun oom meegenomen naar de kinderboerderij. Hier is een klein geitje waar Joey meteen dol op is en wanneer ze samen uit de kinderboerderij ontsnappen, gaan ze op avontuur. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen en leren ze om hun krachten te bundelen en maken veel nieuwe vrienden. Samen komen ze er wel!

Makers

De film wordt geproduceerd door Nuts & Bolts in coproductie met VoSound, Submarine Animation en AVROTROS. De regie ligt in handen van Wip Vernooij, die eerder succesvolle animatiefilms en series als Moshi Monsters en Dr Panda heeft geregisseerd. Het scenario is geschreven door Marc Veerkamp (Sesamstraat, George & Paul).

2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten wordt op 16 februari 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.